indiacolors

India

Et av verdens største og mest folkerike land, hvor det har vært en god økonomisk utvikling seneste ti-år, men med fortsatt mye ulikheter og fattigdom.


India er en republikk i Sør-Asia, som strekker seg fra Himalaya i nord og omfatter hele Deccanhalvøya i sør, og er omgitt av Arabiske hav og Bengalbukta. India grenser mot Pakistan i vest, KinaNepal og Bhutan i nord, og BangladeshKina og Myanmar i øst. Nær Indias sørspiss ligger Sri Lanka. India omfatter også øygruppene Andamanene og Nikobarene i Bengalbukta og Lakshadweep (Lakkadivene) i Arabiske hav.

I løpet av 1999 passerte India 1 milliard innbyggere, 1,2 milliarder i 2012 og har 1,38 milliarder i 2020. India er dermed verdens mest folkerike land etter Kina. Befolkningen omfatter en rekke etniske grupper, språk og religioner. Landet har hatt sterk økonomisk vekst de senere årene, men det indiske samfunnet er fortsatt preget av store ulikheter i velstand.

Statsform: Republikk i Asia

Hovedstad: New Delhi

Innbyggertall: 1 295 291 543

Landareal: 2 973 190 km²

Innbyggere per km²: 435,66

Offisielt språk: Hindi, engelsk

Nasjonaldag: 26. januar

Mynt: Rupi à 100 paise

Statsoverhode: Droupadi Murmu

Statsminister: Narendra Modi

Religion: Hinduisme, islam, buddhisme, sikhisme, jainisme, kristendom


Fra Store Norske Leksikon 10.02.21.

https://mrnussbaum.com/india-interactive-map

TLM India

Utholdende og med fornyelse i tjenesten.


I India finnes flere enn halvparten av verdens spedalske. Her har vi vårt største engasjement sammen med Lepramisjonen Sverige. I løpet av 2016-2017 ble det startet tre omfattende projekt:

- Det første er et kapasitetsutviklingsprosjekt hos vår partner Lepramissionen India.  

- Et prosjekt i delstaten Chhattisgarh 

- Et prosjekt i delstaten Uttar Pradesh.

De gjør det mulig å ta seg ut av dyp fattigdom med verktøy som selvhjelpsgrupper og utdannelse.

India er det landet med flest spedalske i verden, over 110 000. De  sykehus som behandler dem. TLM India har et mangfold av programmer og oppgaver, som: Helsetjenester, bærekraftig levebrød, samfunnsutvikling, beslutningspåvirkning og forskning og opptrening. Disse programmene er implementert gjennom 15 sykehus, seks yrkesopplæringssentre, fire pleiehjem for eldre som er rammet av spedalskhet, ni samfunnsstyrkende prosjekter og et forskningslaboratorium, spredt over 9 delstater: Andhra Pradesh, Bihar, Chattisgarh, Delhi, Karnataka, Maharashtra, Tamil Nadu, Uttar Pradesh og Vest-Bengal.

Du kan besøke deres flotte internettside her: https://www.leprosymission.in/


Foto: G.Larsen

Kirurg Premal Das fra TLM India og landslederen i TLM Sverige Johan Bäckrud under medlemsmøtet i London september 2022.

Kontakt